Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki (ang. cookies) so kratke besedilne datoteke, ki jih spletno mesto pošlje brskalniku (v kolikor jih spletno mesto le uporablja). Glavni namen piškotkov je, da spletni strežnik prepozna naprave, ki jih uporabniki uporabljajo pri dostopu. Piškotki niso nujno potrebni, vendar lahko bistveno izboljšajo uporabniško izkušnjo, ki se odraža v hitrejšem nalaganju spletnega mesta in drugih funkcionalnostih. Piškotki niso škodljivi. Na spletnem mestu growthcom.si uporabljamo piškotke izključno za nemoteno delovanje in analizo obiskanosti spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Vrste piškotkov

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih med vašim obiskom spletnega mesta le-ta ustvari in vanje shrani podatke. Tako vam je ob naslednjem obisku zagotovljeno mnogo lažje in hitrejše brskanje po spletnem mestu. Ločimo dve vrsti piškotkov, in sicer:

  • Začasni piškotki, ki so ustvarjeni zgolj začasno in beležijo podatke med vašim brskanjem. Ko zaprete okno vašega brskalnika, se piškotki izbrišejo;
  • Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku ali drugi napravi tudi do nekaj let in so aktivirani vsakokrat, ko obiščete spletno mesto.

Katere trajne piškotke uporablja naše spletno mesto?

Na strani uporabljamo:

  1. Google Analytics piškotke (_utma, _utmb, _utmc, _utmz). Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete tukaj.
  2. Sejne piškotke (Piškotek se shrani v začasni pomnilnik in se ne ohrani, ko zaprete brskalnik se piškotek izbriše. Sejni piškotki ne zbirajo informacije od uporabnikov).

Onemogočanje piškotkov

V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli omejite ali onemogočite, vendar vam to odsvetujemo. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

Chrome | Firefox | Internet Explorer | Opera | Safari